Βιογραφικό
Παναγιώτα Βασιλάκη
Παναγιώτα Βασιλάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γεννήθηκε στο Chicago, στην πολιτεία του Illinois το 1986.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφής του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχε σε Πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας καθώς και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, η οποία αφορούσε την εκτίμηση των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης των εφήβων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών της έως  σήμερα, παρακολούθησε και συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια που διεξήχθησαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από διάφορους επιστημονικούς φορείς-οργανισμούς με πιστοποιήσεις.

Το 2009 εργάσθηκε στο δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», ως Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.  Εκεί ασχολήθηκε κυρίως με ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής που έπασχαν από διατροφικές διαταραχές, όπως νευρική ανορεξία.

Το 2010 εργάσθηκε στο ιδιωτικό Δ.Θ.Κ.Α «ΥΓΕΙΑ», ως Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Η ενασχόλησή της με τα περιστατικά του παθολογικού, ενδοκρινολογικού, γαστρεντερολογικού, χειρουργικού, καρδιολογικού, της Μονάδας Εντατικής θεραπείας και του τμήματος Βαριατρικής χειρουργικής της παχυσαρκίας της προσέφερε πληθώρα ερεθισμάτων και εμπειρίας με κλινικά περιστατικά.

Από τις αρχές του 2011 έως το 2018 εργάσθηκε σε διαιτολογικό γραφείο με μεγάλη επισκεψιμότητα και ποικιλότητα περιστατικών, ως Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. Την περίοδο αυτή, ασχολήθηκε με ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες φυσικής αγωγής, με την υποστήριξη ποδοσφαιρικών ομάδων, ομάδων βόλεϊ σε διατροφικό επίπεδο (ΑΕΚ), καθώς και με αρθρογραφία περί διατροφής σε διάφορα περιοδικά. Τέλος, εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός σε θέματα διατροφής, διατροφής και άσκησης στη σχολή Fitness Studio One.

Από τις αρχές του 2019 διατηρεί αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στο Μαρούσι.

Translate »